Vékony nő szereti a hasát

Az ételeknek nem csak kalória, hanem érzelmi értéke is van

A SIKERES FOGYÓKÚRA TITKA

Már Te is számtalan fogyókúrát kipróbáltál, de mindegyik kudarcba fulladt? Vagy miután abbahagytad, nagyon gyorsan visszajöttek a kínkeservesen leadott kilók? Most megmutatom mi volt a probléma.

A legtöbb diéta azért hiúsul meg, mert csak a kalóriákat számolod, azt nem veszed számításba, hogy az ételeknek érzelmi értéke is van, ami sokszor sokkal erősebb az energiatartalomnál. Ha a Nagymamánk isteni lekváros buktát készít(ett), vagy a krémes volt a specialitása, akkor nagyon nehéz megállnunk, hogy ne együnk ezekből a finomságokból. Pláne, ha tiltva vannak. Problémát jelentenek még a sütni-főzni szerető munkatársak, akik minden napra kitalálnak valami újdonságot, a családi ünnepségek, ahol roskadozik az asztal az ellenállhatatlan ételektől, és még sorolhatnám…

Az egyik páciensem szerintem nagyon jól összefoglalta, hogy miért könnyebb velem a fogyás, és ezt most meg is mutatom Neked:

„Ami szuper az egészben, hogy nem ördöngös, mert nem kell tiltó listát nézni, mert én ott szoktam elvérezni, ami tilos az rögtön izgat, és persze azt kívánom a legjobban, na és ilyenkor adom fel. Végül is jókat lehet enni, nincsenek nagyon új ízek, azokat eszem, amiket szeretek. Annyira jó a Gina, mert annyira érzi, tudja, hogy mire van szüksége az embernek, a lelkének, a fejnek, hogy aztán sikeres legyen az életmódváltás!”

A lényeg, az utolsó két szó: életmód váltás. Nem fogyókúra, diéta, hanem az életmód megreformálása. Mert ez a kulcs a biztos, életre szóló, egészséget megőrző eredményhez. Mindent lehet, csak mértékkel, vagy újratervezéssel. Nincs megvonás, tiltás, ezért nem érzi az ember, hogy szenvednie kell.

Trendi diéták MoDiet megoldása
Diéta, fogyókúra Életmódváltás
Megvonás Mértéktartás
Extrémitás Kiegyensúlyozottság
Szenvedés Jobb közérzet
Kudarc Siker, új ruhatár

 

>