Vidám édesanya és kislánya közösen vacsorát készítenek

Kizárás helyett hozzászoktatás?

A GYERMEKKORI ÉTELALLERGIÁK KEZELÉSÉBEN ÚJ IRÁNYELV KEZD HÓDÍTANI

Európában a gyermekek 5%-a szenved valamilyen ételallergiától, melyet 3-4 éves korra a 80-85% kinő. Leggyakoribb allergének a tej, tojás, szója, búza, földimogyoró, halak, kagylók, rák. Eddig az volt a tendencia, hogy az a legbiztosabb kezelés, ha kiiktatjuk az allergiás reakciót okozó élelmiszert, most viszont egy új, specifikus immunterápiával próbálják megszüntetni a túlérzékenységet.

A terápia lényege, hogy az allergént szájon keresztül, vagy nyelv alatt juttatjuk be és folyamatosan emelve az adagokat szoktatjuk hozzá a szervezetet. Eddig a földimogyoró és tojás allergia kezelésében értek el sikereket. A 26 hetes terápia végén a résztvevő gyermekek 84%-ánál 5,7 db földimogyoró elfogyasztása már nem okozott problémát, 62%-uknál pedig teljesen megszűnt az érzékenység.

Ez a fajta kezelés esélyt adhat azoknak a gyerekeknek, akiknél a 3-4 éves kor után is megmaradt ételallergia miatt tartani lehet egy esetleges végzetes kimenetelű anafilaxiás sokktól.

Üdvözlünk!

Nagy sajnálattal közöljük, hogy egy ideig nem tudunk tanácsadásokat vállalni. Jelezni fogunk Nektek, ha újra tudunk fogadni Benneteket!
Szép napot kíván a MoDiet csapata!

 

>