Kell egy tökéletes terv

Kell egy tökéletes terv

Most, hogy tudod, mekkora óriási jelentősége van táplálkozásodnak az egészséged tekintetében, és tisztában vagy azzal is, hogy milyen szemlélettel kell elindulnod ezen a csodálatos utazáson, nincs más hátra, minthogy megnézzük, mit is kell pontosan csinálnod.

Szükséged van egy tökéletes tervre, ami jelen esetben egy személyre szabott étrendet jelent majd Számodra.

Hiába vagy tisztában azzal, hogy miért fontos változtatnod és hogyan leszel képes erre, ha nincs előtted egy egyértelmű, szakmailag megkérdőjelezhetetlen és könnyen követhető terv, aligha fogsz sikerrel járni.

Az élet valamennyi területére igaz, hogy ha valami miatt nem megfelelő módszertant követsz, ha esetleg túl kicsi, túl nagy, vagy csak egyszerűen nem megfelelő irányú lépéseket teszel, akkor nehéz lesz elérni a célodat.

Nem véletlen, hogy napjainkban a személyi edzők foglalkoztatottsága óriási mértékben növekszik. Ők képviselik a sporttal kapcsolatos szakmai tudást egy edzőteremben, ők azok, akik pontosan tudják, hogy mely erősítőgépek mely izomcsoportokat dolgozzák meg, tisztában vannak azzal is, hogy hogyan kell helyesen végezni az egyes gyakorlatokat és azzal, hogy pontosan hogyan épül fel egy 90 perces edzés.

Ha teljesen kezdőként, egyedül lemerészkedsz egy edzőterembe, nagy valószínűséggel a következő dolog fog történni Veled:

Nem a megfelelő gépeken fogsz nem megfelelő sorrendben végigmenni úgy, hogy közben nem megfelelő súlymennyiséggel és ismétlésszámokkal dolgozol.

Ez miért jelent problémát?

1

Az edzésnek nem lesz kézzelfogható eredménye.

2

Ezért eluralkodik Rajtad a kezdőkre jellemző bizonytalanság érzése.
Aki pedig bizonytalan abban, hogy jó dolgot csinál-e, az sokkal könnyebben adja fel, mint a többiek.

Ha egyedül vágsz neki ennek az útnak, nagyon nehéz lesz hasznos és hiteles forrásokat találnod a témában.

Konkrétan 1 percen belül el lehet ma jutni az „Avokádó, minden idők legegészségesebb zöldsége” cikktől a „Miért ne egyél avokádót?” című cikkhez.

Roppant nehéz kiigazodni így ebben a közegben, mert konkrétan ugyanúgy minden tápanyag, összetevő és étrend mellett találunk megingathatatlan érveket, mint ellene. Jogosan merül fel a kérdés, hogy kinek higgyen így az ember?

Egyre gyakoribbak a neten terjedő csodaétrendek és olyan kiskapuk, illetve csodatippek, melyek azonnali megoldással szolgálnak és kivétel nélkül mindenkinél működnek. Reméljük, nem ábrándulsz ki nagyon Te sem, ha leírjuk, hogy ezeknek általában semmilyen hosszútávú pozitív hatásuk nincs és semmiképpen nem jelentenek valódi megoldást a problémára.

Üdvözlünk Téged a táplálkozástudomány „edzőtermében”, ahol mi vagyunk a személyi edzők, és abban hiszünk, hogy egy jó diéta olyan, amelyet úgy követhetsz, hogy közben fel sem tűnik Neked, hogy diétázol.

Ez egy valódi, különálló tudományterület, nem véletlen nevezik táplálkozástudománynak. Ez a szeminárium azzal a céllal jött létre, hogy Téged is felvértezzünk minden olyan tudással, amelyre az életmódváltáshoz szükséged van.

Vegyük most sorra, mik a legfőbb jellemzői szerintünk egy tökéletes étrendnek!

A tökéletes étrend alapszabályai

Egy tökéletes étrend szerint minden egyes hét, minden egyes napjának minden egyes étkezésével egy kicsit közelebb kerülsz végső célod felé és ha végig követed a tervet, semmi nem fog letéríteni az útról.

Szerintünk egy tökéletes étrend az alábbi 5 alapszabályra építkezik:

1. A legmodernebb tudományos eredmények és kutatások alapján épül fel

2. Pontos iránymutatást ad arra vonatkozóan, hogy mikor mit csinálj és egyszerűen követhető

3. Teljesen, azaz 100%-ban Rád van szabva

4. A tökéletes étrendet a változatosság jellemzi

5. Nem csupán a fogyasztandó ételek neveit tartalmazza

A tökéletes étrend összeállítása

Tegyük fel, hogy sikerült meghatároznod, és ami a legfontosabb, egyértelműen lehatároltad a Te személyes célodat, valamint a tested aktuális állapotát is sikerült felmérned a fenti paraméterek fényében.

Nincs más hátra, mint ezek alapján meghatározni a Számodra tökéletes étrendet.

Hogyan is történik ez?

Engem Nagy Ginának hívnak, én vagyok a Modern Dietetika alapítója, és most engedd meg, hogy megosszak Veled egy számomra nagyon kedves, személyes történetet:

Nagypapám rendkívül műszaki beállítottságú ember, és nagyon sokat tudok tanulni tőle mindenféle technikai kérdésben. Egyszer, amikor együtt sétáltunk, elhaladt előttünk egy autó.

Megkérdezte tőlem, hogy mit láttam. Picit zavartan, de rögtön válaszoltam, hogy egy piros autót.

Elmosolyodott, majd elmesélte, hogy ő mit látott. A piros autón felül látott négy hidraulikus tárcsaféket, egy kardántengelyt, rengeteg kábelt, egy belsőégésű motort, dugattyúkat, elektronikai áramköröket, szervokormányt, lengéscsillapítókat, ékszíjat, olajszűrőt, egy differenciálművet és ezen a ponton elveszítettem a fonalat…

Rögtön megértettem, hogy nagypapám alaposan ismeri egy autó felépítését és pontosan le tudja írni a működését, tudja, hogy hol és milyen okok mentén tud meghibásodni és ki is tudja javítani a felmerülő hibákat.

Te mit látsz a következő képen?

Mi az alábbiakat:

 • Makrotápanyagok
 • Ásványi anyagok
 • Vitaminok

Mi olyan makrotápanyagokat látunk, mint

 • fehérje,
 • zsír és
 • szénhidrát.

Amíg nagypapám az autók szakértője, mi az emberi test felépítését, működését és a táplálkozástudomány különböző területeit ismerjük alaposan.

Mi ahhoz értünk, hogy céljaid és kiindulási állapotod alapján segítünk összeállítani a tökéletes étrendet Számodra.

Természetesen nekifuthatsz egyedül is ennek a feladatnak, de ha úgy érzed, hogy segítségre van szükséged, fordulj hozzánk bátran!

Egy dietetikai tanácsadás keretein belül minden olyan tudást és ismeretet átadunk Neked, amely ahhoz kell, hogy egy tökéletes, személyre szabott étrended lehessen.

Szeretnéd egészségesen és biztonságosan kezelni cukorbetegségedet?

Pontosan ebben tudunk segíteni Neked egy dietetikai tanácsadás keretében. Kattints a lenti gombra és tudj meg többet!

Miért hinnél nekünk?

Mert dietetikusaink közül többen maguk is cukorbetegséggel, vagy inzulinrezisztanciával küzdenek és kizárólag olyan tanácsokat fogsz tőlünk hallani, melyeket hétköznapjaikon Ők maguk is követnek.

Széchy Eszter
dietetikus,
I-es típusú cukorbeteg
Gelencsér Adrienn
dietetikus,
inzulinrezisztens

Kik vagyunk mi és miért hinnél nekünk?

Szakértői csapatunk számára a táplálkozástudomány nem csupán egy szakma és rendelőnk nem csupán egy munkahely.

A dietetika számunkra valódi hivatást, missziót jelent és minden egyes szakértőnket más és más motivációk hajtanak. Csapatunkban találkozhatsz újdonsült kismamával, kétgyermekes édesanyával, válogatott illetve világbajnok sportolókkal, cukorbeteggel, inzulinrezisztens beteggel, gluténérzékeny beteggel és PCO szindrómás beteggel is.

Ez azt jelenti, hogy csapatunk tagjai nem csupán tankönyvekből és különböző publikációkból szerzett tudásukat próbálják továbbadni, mint egyfajta külső szemlélő, hanem a mindennapi életben folyamatosan maguk is követik és tökéletesítik saját tanácsaikat azért,

 • hogy cukorbetegségüket vagy táplálkozási zavaraikat egészségesen, biztonságosan és tünetmentesen tudják kezelni,
 • hogy újdonsült kismamaként egy tökéletes étrenddel támogassák kisbabájuk egészséges fejlődését,
 • hogy élsportolóként kihozzák saját magukból is a maximumot nap mint nap,
 • hogy felkészítsék családjukat és gyermekeiket egy élethosszig tartó egészségtudatos életre.
question

Te például cukorbetegként kinek a tanácsára hallgatnál inkább?

 • Egy dietetikusra, aki tankönyvekből tanult a cukorbetegségről,
 • vagy egy cukorbeteg dietetikusra, aki mindent tud a cukorbetegségről és ezeket az ismereteit a gyakorlatban is használja?

Dietetikus csapatunk

Nagy Gina
alapító
újdonsült kismama

Schlaffer-Szilágyi Nóra
sportos 2 gyerekes édesanya

Széchy Eszter
I-es cukorbeteg,
rendszeresen edz

Gelencsér Adrienn
PCOS,
inzulinrezisztens

Vásony-Dékei Zóra
gluténérzékeny,
fitt kismama

Sára György
Európa- és világbajnok testépítő

>