Divatdiéták

Divatdiétákkal fogyni? Olyan áldozatokkal jár, amik feleslegesek.

Te is kipróbáltál már többféle diétát, de egyiknek sem volt TARTÓS eredménye? 

Mondogattad magadnak, hogy csak néhány hetet/hónapot kell kibírnod, hogy célba érj, de amint abbahagytad a diétát, dupla annyit híztál vissza? Sok pénzt költöttél „diétás” élelmiszerekre, de mint kiderült, feleslegesen? Esetleg van olyan rokonod, ismerősöd aki paleoval, ketogén étrenddel vagy turmix segítségével fogyott le?

Tudni szeretnéd: Mi Az Igazság?

Az igazság az, hogy ezek a diéták, illetve divatos életmódok mind csak a rövidtávú eredményeket tartják szem előtt. Nem érdekli őket, hogy hosszútávon megtartod-e az élért súlyodat és az egészségügyi következményekkel sem számolnak.

Milyen típusok vannak? Mire számíts, ha körülnézel a piacon?

Az egyik verzió az, hogy egyél zsírban dús élelmiszereket, ételeket, a szénhidrátot pedig felejtsd el (ketogén étrend, Atkins diéta). Ennek a negatív következményeire nem is kell sokáig várni.
A szénhidrátmegvonás rontja:

 • a teljesítményedet,
 • a koncentrációdat,
 • türelmetlen leszel,
 • kiegyensúlyozatlan,
 •  fáradt,
 • illetve folyamatosan éhes.

Cserébe, a sok zsír megemeli a triglicerid és koleszterin szintedet, ennek káros következményeit pedig mind ismerjük (szív- és érrendszeri betegségek, epekő, zsírmáj).

Az ereinkre vigyázni kell, úgyhogy a megoldás: a fehérje, az új közönség kedvenc. Egyél húst hússal (paleo), vagy igyál fehérjeturmixot (Turbó diéta), egyél fehérjével dúsított termékeket (Toman Diet). A szénhidrát nyilván még mindig tiltólistás. Tehát, újra ott tartasz, hogy a szénhidrátmegvonás következményei utolértek, de cserébe a túlzott fehérjebevitellel megterhelted a veséd. A szervezet próbál jelezni azzal, hogy a sok fehérje bomlásterméktől fáradtabb leszel, de a fáradtságot már úgyis megszoktad, nem fogsz figyelni rá.

Ekkor jön egy nagy újdonság!!!

A szénhidrátot visszafogadhatod a kegyeidbe, HA szénhidrát típus vagy (tehát ha szénhidrát típusú az anyagcseréd). Ezt egy géppel meg lehet nézetni, de tudományos alapot ne várjunk. Ezen a ponton jutunk el oda, hogy szénhidrátot újra ehetsz és fehérjét is (indokolatlanul sokat). Akkor mi marad ki? Most éppen szegény zsír került a kispadra. Ezzel pedig az a baj, hogy szép dolog, hogy védjük az ereinket, de akkor a zsírban oldódó vitaminok miben oldódjanak? Vagy miből legyen sok hormonunk és egyéb anyagcsere termékünk? (mert sok élettani folyamathoz nélkülözhetetlen)

Végre eljutunk odáig, hogy egyik tápanyag sem mumus, sőt igazából nem is foglalkozunk velük. Ami fontos, hogy együnk meghatározott időben, de csak akkor (intermittent fasting)!

Például kiválasztod, hogy 16 órát koplalsz, 8 órát meg eszel. Újabb remek ötlet, szegény szervezet odáig lesz, mert azt az ételmennyiséget, amit eddig 12-14 óra alatt ettél meg, most rázúdítod 8 óra alatt. Nincs az a szervünk, ami az ilyen rohamokat szereti. 

Mik szenvednek emiatt: 

 1. a gyomor,
 2. a belek, 
 3. a máj, 
 4. az epehólyag és
 5. a hasnyálmirigy pedig főleg.

Szóval, még mindig nem figyelünk az egészségünkre.

Az egészben az a pláne, hogy lefutod ezeket a köröket, - időt-, pénzt- energiát-és a szervezetedet nem kímélve – és mégsem biztos, hogy lefogysz. Mert a kalória- és tápanyagszükségleteddel, a tápanyagok helyes arányával, a tápanyagok minőségével és a helyes étkezési ritmussal senki nem foglalkozott.


Elindulnál a helyes úton?

Éhezés nélkül, egészséges ütemben, tartósan és úgy szeretnél fogyni, hogy a szervezeted is jól érzi magát?

Gyere el hozzánk tanácsadásra és megtanítunk, hogyan csináld!

>